Prezes Polskiego Stronnictwa Ludowego, człowiek, który odważnie prowadzi Polskę ku nowoczesności, został właśnie uznany za Człowieka Roku 2024 przez Forum Ekonomiczne. Władysław Kosiniak-Kamysz, wicepremier i minister obrony narodowej, zdobył to prestiżowe wyróżnienie za swoje niezłomne przywództwo i nieustanne dążenie do poprawy życia Polaków.

W laudacji przewodniczący Rady Forum Ekonomicznego, Zygmunt Berdychowski nazwał Władysława Kosiniaka-Kamysza „wyjątkowym człowiekiem”.

– Opowieść o nim to opowieść o historii małopolskiej rodziny, w której walka o odzyskanie niepodległości u zarania II Rzeczypospolitej, pełna oddania służba drugiemu w piekle, jakim był obóz Auschwitz, łączy się z wyjątkową wiernością etosowi pracy, w którym buduje ona godność człowieka i otwiera go na potrzeby i nieszczęścia innych – mówił Zygmunt Berdychowski.

To wyróżnienie jest nie tylko potwierdzeniem jego wybitnych zasług, ale także przypomnieniem o wartościach, które powinny przewodzić każdemu z nas.

Jakie cechy wyróżniają Kosiniaka-Kamysza na tle innych polityków?

Przede wszystkim jego nieustępliwość w dążeniu do celu i wrażliwość na potrzeby innych. To on, stojąc na czele Rady Dialogu Społecznego, promuje wartości dialogu i współpracy ponad politycznymi podziałami.

– Polska jest wielkim krajem, w którym jest miejsce dla różnych wrażliwości i dla różnego spojrzenia na gospodarkę, sprawy społeczne i bezpieczeństwo – mówił prezes PSL.

Dzięki jego zaangażowaniu Polacy mogą cieszyć się dłuższymi urlopami rodzicielskimi, dodatkowym ubezpieczeniem oraz wsparciem dla rodzin, co czyni Polskę bardziej przyjaznym miejscem do życia. W czasach, gdy liczy się szybki rozwój i konsensus społeczny, jego postawa staje się wzorem do naśladowania.

Wyobraź sobie Polskę, w której każdy ma szansę na rozwój, niezależnie od swojego pochodzenia czy przekonań. Polskę, gdzie bezpieczeństwo narodowe jest priorytetem, a inwestycje w przyszłość – takie jak kontrakty obronne za miliardy złotych – gwarantują stabilność i siłę.

–  Dla mnie najważniejsze dziś jest bezpieczeństwo. To 4,7 proc. PKB. Najwięcej spośród państw NATO – podkreślił Władysław Kosiniak-Kamysz, pokazując, jak bardzo zależy mu na przyszłości naszego kraju.

Dzięki liderowi, który kieruje się wartościami pracy, rodziny i tradycji, taka Polska jest możliwa. Władysław Kosiniak-Kamysz nie tylko mówi o zmianach, ale je realizuje. To człowiek, który w trudnych czasach pandemii wrócił do swojego lekarskiego powołania, mówiąc:

„Bez wahania rzucam polityczne salony, aby leczyć ludzi w trakcie pandemii – bez strachu o własne bezpieczeństwo, z wiernością swojemu lekarskiemu powołaniu.”

Chcesz lepszej Polski? Wspieraj liderów, którzy naprawdę troszczą się o przyszłość naszego kraju. Śledź działania Władysława Kosiniaka-Kamysza i dołącz do tych, którzy wierzą, że praca, rodzina i tradycja to fundamenty naszego społeczeństwa.

– Polska ma niezwykłą przestrzeń do różnych poglądów, decyzji, myśli i działania. To jest wartość, jaką mamy i to Forum Ekonomiczne jest tego idealnym przykładem – podkreślił prezes PSL, Władysław Kosiniak-Kamysz.

Razem możemy zbudować Polskę, o której marzymy. Silną, zjednoczoną i gotową na wyzwania przyszłości. Działajmy teraz, bo to, co nas łączy, jest silniejsze niż to, co nas dzieli.

Dołącz do Stronnictwa zmiany już dziś!