Zwiększ konkurencyjność swojego przedsiębiorstwa, wprowadzając zasady Gospodarki Obiegu Zamkniętego (GOZ). GOZ, czyli Gospodarka Obiegu Zamkniętego, inaczej zwana gospodarką cyrkularną, to model gospodarczy przyszłości, w którym zasoby krążą w zamkniętym obiegu. Zmaksymalizowana jest ich wartość dodana, a zminimalizowane powstawanie odpadów.

W odróżnieniu od tradycyjnego modelu gospodarczego, GOZ zakłada zmniejszenie zużycia surowców, ograniczenie powstawania odpadów oraz maksymalne wykorzystanie dostępnych zasobów. Kluczową zasadą GOZ jest system 6R: odmów (refuse), ogranicz (reduce), używaj ponownie (reuse), naprawiaj (recover), oddaj do recyklingu (recycle), zastanów się (rethink), jak zoptymalizować procesy w firmie.

Weź udział w bezpłatnym seminarium dla małych i średnich przedsiębiorstw, podczas którego dowiesz się, jak przekształcić swój biznes w bardziej zrównoważony i efektywny.

Dlaczego warto?

GOZ to model, który nie tylko ogranicza wpływ na środowisko, ale także realnie obniża koszty działalności i zwiększa wydajność. Dzięki zasadzie 6R Twoja firma może zużywać mniej surowców i produkować mniej odpadów – co przełoży się na konkretne korzyści finansowe.

Dowiedz się, jak to zrobić!

W trakcie seminarium eksperci przedstawią unijne i krajowe regulacje dotyczące GOZ oraz zaprezentują praktyczne przykłady firm, które z powodzeniem wprowadziły zasady obiegu zamkniętego. Podczas warsztatów krok po kroku dowiesz się, jak zaplanować i wdrożyć zmiany w Twoim przedsiębiorstwie.

Nie czekaj – działaj już dziś!

Liczba miejsc jest ograniczona, więc nie zwlekaj! Zarejestruj się już teraz, wypełniając formularz zgłoszeniowy na stronie ministerstwa. Udział w seminarium jest całkowicie bezpłatny.